Σαββατοκύριακο με δανεικά. Μαζί με τις οπώρες φθίνει και η λογική

Ομαδική Παράκρουση, η δύναμη του λαϊκισμού

Το σχόλιο της μαργαρίτας

Ο Άγγελος Συρίγος έμεινε σχεδόν μόνος. Έχει την αμέριστη συμπαράσταση χιλιάδων συνανθρώπων μας, ιδιωτικά,  αλλά πολύ ολίγων δημόσια και ανοικτά, προς το παρόν. Προς τιμήν του ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε δημόσια τη συμπάθεια και συμπαράστασή του. Δεν είναι κανένας φόβος που φυλάει τα έρημα. Απλά δεν είναι πρέπον στη χώρα αυτή να κάνεις παρατηρήσεις σε κάποιον που λερώνει έναν τοίχο με κάποιο «προοδευτικού» τύπου περιεχόμενο. Μόνο αυτό συμπάσχοντες.


 Από την πάντα εύστοχη δημοσιογράφο Maria Kastrisianaki-guyton και τον τοίχο της στο facebook.

Καταλονία

Βγήκε ο πιονέρος της Ανεξαρτησίας, πρώην Πρόεδρος της Καταλονίας Artur Mas, ο απόλυτος υπεύθυνος για το μπάχαλο που δημιούργησε ο ίδιος, με το πρώτο Δημοψήφισμα το 2014 και τη ριζοσπαστικοποίηση με αισχρά ψέματα και υποσχέσεις, και δηλώνει ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για Ανεξαρτησία. Ο παπατζής που υπόσχονταν ότι με την απόσχιση η Καταλονία θα γινόταν η Δανία του Νότου. Βλέπει τις μεγάλες εταιρείες να την κάνουν για την Ισπανία και τα έχει κάνει επάνω του. Μετά τις δυο μεγάλες Τράπεζες Sabatell και Caixa, τρεις ακόμα μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες ανακοίνωσαν μετακόμιση στη Μαδρίτη. Η Gas Natural, η Εταιρεία παραγωγής κρασιού Freixnet, και η Combi Fabrics, δήλωσαν ότι μεταφέρουν τις έδρες τους στη Μαδρίτη. Από Δανία του Νότου θα γίνουν Τυνησία του Βορρά. Κι αυτά όταν ο Puigdemon, το μόνο που έχει στο νού του είναι πως θα ικανοποιήσει τους ακροαριστερούς και αναρχικούς που τον στηρίζουν και απαιτούν εδώ και τώρα Ανεξαρτησία. Τον θρόνο του μη χάσει και γαία πυρί μειχθήτω.
Καλό Σαββατοκύριακο κομπανιέρος.

Από τον φίλο μας Πασχάλη Παπαχριστόπουλο και τον τοίχο του στο fb.

Ιμάμηδες...

Η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια παραμονής στην χώρα του ιμάμη, στο κεντρικό τζαμί των Βρυξελλών. Η αιτιολογία ήταν ότι ο ιμάμης δίδασκε μία ακραία σαλαφική μορφή του Ισλάμ και διέσπειρε λόγο μίσους και διχόνοιας. Να σημειώσουμε ότι το κεντρικό τζαμί των Βρυξελλών χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία.
Επιπλέον, στο Βέλγιο λειτουργούν περίπου 300 με 400 τζάμια (δεν ειναι όλα καταγεγραμμένα δεδομένου οτι αρκετά λειτουργούν σε αποθήκες, νοικιαςμενες αίθουσες, δεν ειναι δηλωμένα κλπ), εκ των οποίων, μόνο τα 35 είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος. Τα περισσότερα από αυτά τα ανεπίσημα τζάμια, χρηματοδοτούνται από το Κατάρ για τη Σαουδική Αραβία και προωθούν ως εκ τούτου την ορθόδοξη ακραία συχνά μορφή του Ισλάμ..
Στο Βέλγιο το κράτος αναγνωρίζει ως επίσημες θρησκείες την χριστιανική και ιουδαικη και χρηματοδοτεί-μισθοδοτεί τους ιερείς στους αντίστοιχους ναούς.
Την χρηματοδότηση των τζαμιών έχει αναλάβει ως επί το πλείστον η Σαουδική Αραβία με το Κατάρ αλλά και σε μερικές περιπτώσεις η Τουρκική, Μαροκινή, και Τηνισιακή κυβέρνηση. Αρκετά μικρά τζάμια είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τους ίδιους τους πιστούς.
Παρόλο που η βελγική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Σαουδική Αραβία και το Καταρ χρηματοδοτούν και προωθούν ακραίο ισλαμισμό, δεν τολμούσε μέχρι πρόσφατα να κάνει κάτι. Αιτία; Τα πλούσια συμβόλαια εξαγωγής όπλων και βελγικού αμυντικού εξοπλισμού στις χωρες αυτές.
Οι τελευταίες τρομοκρατικες επιθέσεις στις Βρυξέλλες αποτέλεσαν το έναυσμα για αλλαγή της πολιτικής στο θέμα της διαχείρισης των τζαμιών. Εχει αρχίσει η καταγραφή και διακριτική παρακολούθηση τους... Ας ελπίσουμε ότι θα φέρει αποτέλεσμα, εάν και πολύ φοβάμαι ότι έρχεται πάρα πολύ αργά, η ζημιά έχει γίνει ήδη...


Ο αδελφός εν όπλοις Δημήτρης Τριανταφυλλίδης  για την νεοκομμουνιστική προπαγάνδα


Στην μητέρα - πατρίδα του σοβιετικού κομμουνισμού, ήταν επίσημη πολιτική το ανέβασμα ηρωϊκών - επικών έργων στις σκηνές των θεάτρων, της όπερας κλπ με σκοπό την εξύμνηση των καθεστώτων (λέγε με προπαγάνδα).
Από τότε που οι νεοκομμουνιστές με τους ακροδεξιούς συνεργάτες τους ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, η "πολιτιστική" αυτή παραγωγή καταγράφεται στους χρηματοδοτούμενους από τους κράτους φορείς. Έτσι είχαμε τις ανεκδιήγητες επιλογές του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τώρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την "όπερα του προδομένου λαού".
Βεβαίως η τέχνη δεν πρέπει να γνωρίζει όρια και περιορισμούς.
Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με τέχνη, αλλά και την πιο καθαρή μορφή προπαγάνδας επιχορηγούμενης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η Ελλάδα δεν είναι άξια να έχει δημόσια τηλεόραση, εθνικό θέατρο, εθνική λυρική σκηνή. Δουλοπρεπείς ατάλαντοι βολεύονται εις υγείαν των κορόιδων.
Θα ψηφίσω όποιο κόμμα θα δηλώσει πως θα τα κλείσει οριστικά.
Ψήφο από μένα, μεσοβέζικες κομ ιλ φο λύσεις ενοχικών αστών, δεν βλέπουν.
Και ένα σχόλιο από το FACT και τη Βίβιαν Ευθυμιοπούλου
Υπάρχουν και όρια

Στο FACT υπερασπιζόμαστε τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και με πάθος το δικαίωμα των ατόμων να θρησκεύονται ελεύθερα. Σε αυτή την ιστορική και πολιτική συγκυρία δεν κρίνουμε σώφρον να ανοίξει το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλον ένα διχασμό. Άλλωστε, οι προτεραιότητες της χώρας είναι άλλες και το κράτος χρειάζεται το κοινωνικό δίκτυο της Εκκλησίας προκειμένου να ανακουφίζει εύκολα και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τα θύματα της κρίσης.
Όμως, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποστείλει εξώδικο σε πολιτικό για μια γενικόλογη θέση που υποστήριξε για να τεκμηριώσει ένα μάλλον ασαφή συλλογισμό μας θορυβεί. Αυτό ξεπερνά τα όρια που πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρχουν. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία αν όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης είναι σωστά. Εμείς έχουμε σοβαρές διαφωνίες με όσα είπε. Τα θεωρούμε λαϊκίστικα και επιδερμικά ενώ το αίτημα για "outing" μόνο προοδευτικό δεν είναι. Δεν είναι όμως δυνατόν η Ιερά Σύνοδος να χρησιμοποιεί την ισχύ και την απήχηση που έχει στην κοινωνία για να κλείσει στόματα.
Πρόκειται για μία ατυχή στιγμή που ελπίζουμε να μην έχει συνέχεια. Οι απόψεις τις Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων είναι σεβαστές. Όσο σεβαστές είναι απόψεις και των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίμων Χατζημπίρος: Ύστατος πόρος: Η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είναι μια πρόταση για το μέλλον.

Βάσω Κιντή: Παραιτούμαι από μέλος της ΚΕ και αποχωρώ από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κίμων Χατζημπίρος: Ατελέσφορη Οικολογία